ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προερχόμαστε όλοι από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, αλλά φέρουμε όλοι πολλά χρόνια διαπραγματευτικής εμπειρίας ο κάθε ένας και η κάθε μία χωριστά. Αποστολή μας είναι να βοηθάμε τους πελάτες – συνεργάτες μας να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και να πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις τους.

 

 

Γιάννης Δημαράκης

 

 

Managing Partner

Η επαγγελματική μου εμπειρία σχετίζεται με τα operations και τα logistics στους κλάδους της ναυτιλίας και των καταναλωτικών προϊόντων. Το 2006 ίδρυσα το ελληνικό γραφείο της Scotwork. Ακολούθησαν τα γραφεία της Τουρκίας (2008), των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (2019) και της Βουλγαρίας (2020) – αυτά με τη συνεργασία τοπικών εξαιρετικών συνεργατών και συνεταίρων. Από το 2011 είμαι μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Scotwork Inc. στις ΗΠΑ. Έχω διδάξει προγράμματα της Scotwork σε πάνω από 10 διαφορετικές χώρες.

Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την ελληνική ομάδα της Scotwork, η οποία έχει φέρει τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε αριθμό συμβουλευτικών έργων και έργων εκπαίδευσης.

Το 2016 εκδόθηκε το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Το ναυάγιο της ελληνικής διαπραγμάτευσης. Ιανουάριος – Ιούλιος 2015», με προφανές περιεχόμενο. Έχω αρχίσει να δουλεύω πάνω στο δεύτερο βιβλίο μου που σχετίζεται με την «συνάντηση» της Ψυχολογίας και της Διαπραγμάτευσης.

Μου αρέσουν πολύ τα μακρινά και απρόβλεπτα ναυτικά ταξίδια με οτιδήποτε επιπλέει. Έχω επισκεφτεί πάνω από 45 χώρες και αυτό μου δίνει τη δυνατότητα συνεργαστώ με άτομα από διαφορετικές κουλτούρες και περιβάλλοντα.

Βαθιά μέσα στον προηγούμενο αιώνα, σπούδασα οικονομικά (B.A. Hons) στο πανεπιστήμιο του Essex και επιχειρησιακή έρευνα (M.Sc.) στο πανεπιστήμιο του Warwick στη Βρετανία. Πιο πρόσφατα εν μέσω lock down λόγω κορονοϊού, ολοκλήρωσα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ψυχολογία (Graduate Certificate) στο Deree College. 

 

Ydi

Απόστολος Κορλός

 

 

 

Senior Consultant & Operations

Σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. Δούλεψα αρκετά χρόνια σαν ελεύθερος επαγγελματίας σε δημόσια και ιδιωτικά έργα. Παράλληλα απέκτησα ένα ΜΒΑ από το Kingston University. Το πάθος μου, είναι η εκπαίδευση και ασχολούμαι μαζί της πολλά χρόνια και σαν εισηγητής, εκπαιδεύοντας στελέχη επιχειρήσεων σε ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, αλλά και σαν υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στη Scotwork είμαι αφενός υπεύθυνος για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων και αφετέρου πιστοποιημένος εισηγητής σε δεξιότητες διαπραγμάτευσης. Δουλεύω και ζω στην Αθήνα, έχω τρείς γιούς και μ’ αρέσει το τρέξιμο. Ο τερματισμός στα 42.195 χλμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας αποτέλεσε το τελευταίο μου δρομικό επίτευγμα!

Ako

Άκης Μακρόπουλος

 

Senior Consultant

Συνεργάζομαι με την Scotwork από το 2008, βοηθώντας με επιτυχία τους πελάτες μου από όλους τους κλάδους να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις διαπραγματευτικές τους επιδόσεις.

Απόφοιτος της Οικονομικής και Τεχνικής Σχολής του RWTH Άαχεν στην Γερμανία, εργάστηκα, μεταξύ άλλων, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Βρυξέλλες) και επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ως στέλεχος διοίκησης στον τομέα των προμηθειών και διαχείρισης συμβάσεων σε κάποια από τα σημαντικότερα έργα υποδομής της χώρας, όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καθώς και ως Διευθυντής Συμβάσεων στην Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής.

Η ευκαιρία να ζήσω και να εργαστώ στην Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, μου επιτρέπει σήμερα να προσαρμόζομαι με ευκολία σε διαφορετικές νοοτροπίες και να προσφέρω τις υπηρεσίες στους πελάτες μου σε διαφορετικές χώρες και γλώσσες (ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά).

Εκτός από την δουλειά μου, απολαμβάνω τις καλές στιγμές με φίλους, το καλό φαγητό, τα ταξίδια και ότι έχει να κάνει με την θάλασσα.

 

Ama

Αλέκα Σκούρα

 

Senior Consultant

Η γνωριμία μου με την Scotwork ξεκίνησε το 2007, όταν από τη θέση του πελάτη αναζητούσα ένα διαδραστικό και ξεχωριστό πρόγραμμα διαπραγματεύσεων για τα ανώτατα και ανώτερα στελέχη του οργανισμού, όπου ήμουν επικεφαλής της εκπαίδευσης. Στις αρχές του 2015 η σχέση μου με την Scotwork έγινε πιο ουσιαστική καθώς έγινα μέλος της ομάδας της Scotwork στην Ελλάδα.

Ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου στην Achieve Global, ως σύμβουλος εκπαίδευσης και στη συνέχεια ανέλαβα στελεχιακές θέσεις στην Eurobank EFG. Τα τελευταία χρόνια και έως τον Ιούνιο του 2014, είχα την ευθύνη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης & Διοίκησης της Απόδοσης για τον όμιλο Eurobank.

Διαθέτω πάνω από 27 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και την Ανάπτυξη Εισηγητών, ενώ μέσα στα χρόνια έχω εκπαιδεύσει πάνω από 11.000 στελέχη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είμαι απόφοιτος του New York University (BA, 1981) και πιστοποιημένη σύμβουλος της Scotwork & της Achieve Global σε διάφορα αντικείμενα όπως Διαπραγματεύσεις, Πωλήσεις, Εξυπηρέτηση πελατών, Διαχείριση Σχέσεων (Relationship management), Coaching, κλπ.

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, η μαγειρική και το κολύμπι.

 

Ask

Καλλιόπη Καραϊσκάκη

Consultant

Έγινα μέλος της οικογένειας της Scotwork το 2023. 

Η επαγγελματική μου εμπειρία αφορά τη σύνταξη και διαπραγμάτευση συμβάσεων ως δικηγόρος συναλλαγών Ελλάδας και Aγγλίας για πάνω από 25 χρόνια. Έχω εργαστεί στην Ελλάδα, την Αγγλία και το Κατάρ στα διεθνή δικηγορικά γραφεία Keystone Law, HFW, Freshfields και Richards Butler και τις εταιρίες Nakilat και Maersk Oil στους τομείς της ναυτιλίας, των επιχειρήσεων και της ενέργειας. Η εμπειρία μου σχετίζεται κυρίως με αγοραπωλησίες και χρηματοδοτήσεις πλοίων, συμφωνίες συνεργασίας, εταιρική διακυβέρνηση και εμπορικές συμβάσεις.

Σπούδασα νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών, έκανα μεταπτυχιακά LLM στο Πανεπιστήμιο του Bristol και απέκτησα MBA από το City University Business School. Είμαι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια (Toolkit Company-A.D.R.C.C.) και πιστοποιημένη executive coach (ICF, ILM).

Συμμετέχω σε φιλανθρωπικές και συμβουλευτικές πρωτοβουλίες σχετικές με άστεγους, πρόσφυγες, σπουδαστές, επαγγελματίες και start-ups. Μου αρέσει η ιστιοπλοΐα με την οικογένειά μου, η πεζοπορία με το σκύλο μου και κάτι που θα προσπαθήσω να περιγράψω, ο συνδυασμός και η μετατροπή υλικών, αντικειμένων και ιδεών ώστε να αποκτούν περισσότερη ή διαφορετική ζωή (upcycling Cinderella). 

Από όλους τους συνδυασμούς στην επαγγελματική και προσωπική ζωή βρίσκω ότι όσο πιο έντονα τα συναισθήματα, τόσο πιο ζόρικη η διαπραγμάτευση, είτε διαπραγματεύεται κανείς με CEOs, πελάτες, πρόσφυγες, το σύντροφο ή τα παιδιά του. Ίσως κι εσείς;

 

 

Kak

Ιωάννα Ρούμπου

 

Senior Consultant

Γνώρισα τη Scotwork το 2017 όταν ως επικεφαλής του Market Access της Novartis ζήτησα την πολύτιμη  βοήθειά τους για μια πολύ απαιτητική διαπραγμάτευση και εκτίμησα τον επαγγελματισμό τους και το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας.

Έγινα μέλος της οικογένειας της Scotwork λίγο αργότερα το 2019 και έκτοτε απολαμβάνω να βοηθάω τους πελάτες μας να γνωρίσουν την τέχνη της διαπραγμάτευσης και να εξασκηθούν πάνω σε αυτή, αναπτύσσοντας τις διαπραγματευτικές τους δεξιότητες.

Ειδικεύομαι στον Φαρμακευτικό Κλάδο, όπου και δραστηριοποιούμαι τα τελευταία 25 χρόνια, εκ των οποίων τα 23 εργαζόμουν για την Novartis, και είχα την ευκαιρία να ηγηθώ στρατηγικών έργων σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο που απαιτούσαν σκληρές διαπραγματεύσεις με τον δημόσιο τομέα και με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες για μακροπρόθεσμες και περίπλοκες συμβάσεις προώθησης στρατηγικών προϊόντων.

Οι σπουδές μου ξεκίνησαν με την Αγγλική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ, συνεχίστηκαν με Διοίκηση Επιχειρήσεων πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές (Deree & ALBA), Οικονομικά της Υγείας (Sheffield University e-learning) και συνεχίζονται με Πρόγραμμα Εταιρικής Διακυβέρνησης (e-learning ΕΚΠΑ)

Η φιλοδοξία μου είναι να μεταλαμπαδεύσω την πλούσια εμπειρία μου σε νέους ανθρώπους και να τους στηρίξω στην εξέλιξη της καριέρας τους. Οι πιο σκληρές διαπραγματεύσεις από όλες είναι αυτές με τα δύο παιδιά μου και όπως πάντα, με δυσκολεύουν αλλά ταυτόχρονα τις απολαμβάνω αφάνταστα

Μου αρέσουν οι βόλτες με φίλους, τα ψώνια, η πεζοπορία, το ποδήλατο και πάνω απ΄όλα η αλληλεπίδραση με ανθρώπους.

 

Iro

Φώτης  Δ. Τυροκόμος

Consultant

Με βασικές σπουδές στη Φυσική, στο Εθνικό & Καποδιστριακό Αθήνας και κατόπιν ειδίκευση στις Τηλ/νίες Οπτικών Ινών, εργάστηκα στο Ομόσπονδο Πολυτεχνείο Ζυρίχης για δύο χρόνια πάνω σε οπτικούς ενισχυτές, πριν ξεκινήσω την επαγγελματική μου σταδιοδρομία στην Ελλάδα, στην βιομηχανία τηλ/νιακών συστημάτων, εργαζόμενος για την Ιντρακόμ, ως Υπεύθυνος Προϊόντων και Υπεύθυνος Έργων.

Συνέχισα εργαζόμενος για την Huawei Technologies ως Διευθυντής Οπτικών Συστημάτων Μετάδοσης μέχρι την αλλαγή αντικειμένου, από την τεχνική σκοπιά των συστημάτων, στην εμπορική των Υπηρεσιών, εργαζόμενος για την εταιρία MedNautilus Gr. - θυγατρική της Telecom Italia Sparkle στην Ελλάδα - στις Υπηρεσίες Κέντρων Δεδομένων και μισθωμένων γραμμών, ως Υπεύθυνος Πωλήσεων.

Στη συνέχεια μετακινήθηκα προς τον κόσμο των Πωλήσεων Διεθνών Τηλ/κών Υπηρεσιών Χονδρικής, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, εργαζόμενος για την εταιρία “ΟΤΕ Διεθνείς Λύσεις” - OTEGLOBE -  ως Senior Manager Πωλήσεων Χωρητικοτήτων και Δεδομένων.

Ως επαγγελματίας των Πωλήσεων, έχοντας τις διαπραγματεύσεις μονίμως στην πρώτη γραμμή, είχα ανάγκη να οργανώσω και να οξύνω τις δεξιότητες μου και η Scotwork αποτέλεσε την πρώτη γνωριμία μου με το αντικείμενο. Τρία χρόνια αργότερα, η Scotwork θα αποτελούσε και το όχημα για την επαγγελματική μου ενασχόληση στο αντικείμενο της Εκπαίδευσης και της Συμβουλευτικής των Διαπραγματεύσεων.

Κατοικώ στην Αθήνα και εκτός άλλων αγαπημένων ενασχολήσεων, παίζω τύμπανα και φωτογραφίζω πορτραίτα και αντικείμενα στο στούντιο.

Tif

 

 

Ενδιαφέρεστε για άλλη χώρα;

Ψάχνετε για μία λύση σε πολλά κράτη;