Γνωρίστε Την Ομάδα Μας

 

Ο κάθε ένας μας φέρει χρόνια διαπραγματευτικής εμπειρίας. Προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους. Απολαμβάνουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζουν οι διαπραγματεύσεις. Αποστολή μας είναι να βοηθάμε τους πελάτες μας να γίνουν εξαιρετικοί διαπραγματευτές.

Ο κάθε ένας μας φέρει χρόνια διαπραγματευτικής εμπειρίας. Προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους. Απολαμβάνουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζουν οι διαπραγματεύσεις. Αποστολή μας είναι να βοηθάμε τους πελάτες μας να γίνουν εξαιρετικοί διαπραγματευτές.

Οι Έλληνες σύμβουλοι της Scotwork είναι διαπραγματευτές με εκατοντάδες εμπειρίες σε ηγετικές θέσεις εταιρειών παγκοσμίου βεληκενούς

Γιάννης Δημαράκης

 

 

Managing Partner

Η επαγγελματική μου εμπειρία σχετίζεται με τα operations και τα logistics στους κλάδους της ναυτιλίας και των καταναλωτικών προϊόντων. Το 1997 η εταιρία στην οποία εργαζόμουν με έστειλε σε (αυτό που θεωρούσα) ένα βαρετό σεμινάριο στη Βρετανία. Εκείνο το τριήμερο έμελλε να διαμορφώσει τον τρόπο που σκέφτομαι και συναναστρέφομαι με τους συνεργάτες, τους πελάτες, τους προμηθευτές, τους φίλους, την οικογένεια και τους ανθρώπους που γνωρίζω καθημερινά. Το 2006 ίδρυσα το ελληνικό γραφείο της Scotwork. Από τότε, έχω εργαστεί σε εκπαιδευτικά και συμβουλευτικά έργα, κυρίως στους κλάδους των τραπεζών, των φαρμακευτικών εταιριών, του λιανεμπορίου, των καταναλωτικών προϊόντων, των υπηρεσιών και της ενέργειας. Το 2008 ίδρυσα το γραφείο της Scotwork στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο είμαι συνέταιρος μέχρι και σήμερα. Από το 2011, είμαι μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της αμερικανικής Scotwork Inc.
Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την ελληνική ομάδα της Scotwork, η οποία έχει φέρει τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως, σε ό,τι αφορά τον αριθμό προγραμμάτων διαπραγματεύσεων. Το 2016 εκδόθηκε το πρώτο (και μάλλον τελευταίο) μου βιβλίο με τίτλο «Το ναυάγιο της ελληνικής διαπραγμάτευσης. Ιανουάριος – Ιούλιος 2015», με προφανές περιεχόμενο. Μου αρέσουν πολύ τα μακρινά ναυτικά ταξίδια με ο,τιδήποτε επιπλέει. Έχω επισκεφτεί πάνω από 45 χώρες και αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστώ με πολλές διαφορετικές κουλτούρες σε ποικίλα περιβάλλοντα. Α... ξέχασα να σας ενημερώσω ότι πριν από κάποιες δεκαετίες σπούδασα οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Essex (B.A. Hons) και επιχειρησιακή έρευνα στο πανεπιστήμιο του Warwick (M.Sc.), όλα αυτά στη Βρετανία.

 

Yannis Dimarakis (1)

Απόστολος Κορλός

 

Associate Tutor - Administrator

Σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. Δούλεψα αρκετά χρόνια σαν ελεύθερος επαγγελματίας σε δημόσια και ιδιωτικά έργα. Παράλληλα απέκτησα ένα ΜΒΑ από το Kingston University. Το πάθος μου, είναι η εκπαίδευση και ασχολούμαι μαζί της πολλά χρόνια και σαν εισηγητής, εκπαιδεύοντας στελέχη επιχειρήσεων σε ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, αλλά και σαν υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στη Scotwork είμαι αφενός υπεύθυνος για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων και αφετέρου πιστοποιημένος εισηγητής σε δεξιότητες διαπραγμάτευσης. Δουλεύω και ζω στην Αθήνα, έχω τρείς γιούς και μ’ αρέσει το τρέξιμο. Ο τερματισμός στα 42.195 χλμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας αποτέλεσε το τελευταίο μου δρομικό επίτευγμα!

Apostolos Korlos (1)

Άκης Μακρόπουλος

 

Senior Consultant

Συνεργάζομαι με την Scotwork από το 2008, βοηθώντας με επιτυχία τους πελάτες μου από όλους τους κλάδους να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις διαπραγματευτικές τους επιδόσεις.

Απόφοιτος της Οικονομικής και Τεχνικής Σχολής του RWTH Άαχεν στην Γερμανία, εργάστηκα, μεταξύ άλλων, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Βρυξέλλες) και επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ως στέλεχος διοίκησης στον τομέα των προμηθειών και διαχείρισης συμβάσεων σε κάποια από τα σημαντικότερα έργα υποδομής της χώρας, όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καθώς και ως Διευθυντής Συμβάσεων στην Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής.

Η ευκαιρία να ζήσω και να εργαστώ στην Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, μου επιτρέπει σήμερα να προσαρμόζομαι με ευκολία σε διαφορετικές νοοτροπίες και να προσφέρω τις υπηρεσίες στους πελάτες μου σε διαφορετικές χώρες και γλώσσες (ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά).

Εκτός από την δουλειά μου, απολαμβάνω τις καλές στιγμές με φίλους, το καλό φαγητό, τα ταξίδια και ότι έχει να κάνει με την θάλασσα.

 

Akis Makropoulos (1)

Αλέκα Σκούρα

 

Senior Consultant

Η γνωριμία μου με την Scotwork ξεκίνησε το 2007, όταν από τη θέση του πελάτη αναζητούσα ένα διαδραστικό και ξεχωριστό πρόγραμμα διαπραγματεύσεων για τα ανώτατα και ανώτερα στελέχη του οργανισμού, όπου ήμουν επικεφαλής της εκπαίδευσης. Στις αρχές του 2015 η σχέση μου με την Scotwork έγινε πιο ουσιαστική καθώς έγινα μέλος της ομάδας της Scotwork στην Ελλάδα.

Ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου στην Achieve Global, ως σύμβουλος εκπαίδευσης και στη συνέχεια ανέλαβα στελεχιακές θέσεις στην Eurobank EFG. Τα τελευταία χρόνια και έως τον Ιούνιο του 2014, είχα την ευθύνη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης & Διοίκησης της Απόδοσης για τον όμιλο Eurobank.

Διαθέτω πάνω από 27 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και την Ανάπτυξη Εισηγητών, ενώ μέσα στα χρόνια έχω εκπαιδεύσει πάνω από 11.000 στελέχη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είμαι απόφοιτος του New York University (BA, 1981) και πιστοποιημένη σύμβουλος της Scotwork & της Achieve Global σε διάφορα αντικείμενα όπως Διαπραγματεύσεις, Πωλήσεις, Εξυπηρέτηση πελατών, Διαχείριση Σχέσεων (Relationship management), Coaching, κλπ.

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, η μαγειρική και το κολύμπι.

 

Aleka Skoura (1)

Φωτεινή Φέβρη

Consultant

Είμαι Σύμβουλος της SCOTWORK από το 2018. Απολαμβάνω να δουλεύω με πελάτες και να τους βοηθώ να μεγιστοποιούν τις ικανότητές τους στη διαπραγματευτική αρένα. Είμαι απόφοιτος Πληροφορικής και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων και ξεκίνησα την καριέρα μου από την EFG Eurobank ως Trainer; έτσι δημιουργήθηκε ο μεγάλος μου ενθουσιασμός για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη ικανοτήτων. Συνέχισα ως Σύμβουλος της Hay Group υποστηρίζοντας τους πελάτες μου στην ανάπτυξη των κατάλληλων συστημάτων Ανθρωπίνου Δυναμικού που θα έκαναν εφικτή την υλοποίηση της HR Στρατηγικής τους. Για τα επόμενα 11 χρόνια έκανα μια στροφή στο χώρο των Καταναλωτικών Προϊόντων, συγκεκριμένα στην British American Tobacco ως HR Business Partner και ως Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού. Εξειδικεύτηκα σε τομείς όπως: Επιλογή και Ανάπτυξη Εργαζομένων, Εργασιακές Σχέσεις, Ανάπτυξη Ηγεσίας, Αμοιβές & Παροχές, Coaching. Στον τελευταίο μου ρόλο διαπραγματευόμουν πολύ εσωτερικά με Σωματεία αλλά και εξωτερικά με προμηθευτές για προϊόντα και υπηρεσίες. Αξιοποιώ αυτή μου την εμπειρία ώστε να βοηθώ τους πελάτες μου να αναπτύσσουν τις διαπραγματευτικές τους ικανότητες. Μου αρέσει πάρα πολύ το μπαλέτο, το να βγαίνω με φίλους και να διαπραγματεύομαι σκληρά με τα δυο μου παιδιά.

 

Tutor Fot (1)

Ιωάννα Ρούμπου

 

Σύμβουλος

Γνώρισα τη Scotwork το 2017 όταν ως επικεφαλής του Market Access της Novartis ζήτησα την πολύτιμη  βοήθειά τους για μια πολύ απαιτητική διαπραγμάτευση και εκτίμησα τον επαγγελματισμό τους και το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας.

Έγινα μέλος της οικογένειας της Scotwork λίγο αργότερα το 2019 και έκτοτε απολαμβάνω να βοηθάω τους πελάτες μας να γνωρίσουν την τέχνη της διαπραγμάτευσης και να εξασκηθούν πάνω σε αυτή, αναπτύσσοντας τις διαπραγματευτικές τους δεξιότητες.

Ειδικεύομαι στον Φαρμακευτικό Κλάδο, όπου και δραστηριοποιούμαι τα τελευταία 25 χρόνια, εκ των οποίων τα 23 εργαζόμουν για την Novartis, και είχα την ευκαιρία να ηγηθώ στρατηγικών έργων σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο που απαιτούσαν σκληρές διαπραγματεύσεις με τον δημόσιο τομέα και με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες για μακροπρόθεσμες και περίπλοκες συμβάσεις προώθησης στρατηγικών προϊόντων.

Οι σπουδές μου ξεκίνησαν με την Αγγλική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ, συνεχίστηκαν με Διοίκηση Επιχειρήσεων πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές (Deree & ALBA), Οικονομικά της Υγείας (Sheffield University e-learning) και συνεχίζονται με Πρόγραμμα Εταιρικής Διακυβέρνησης (e-learning ΕΚΠΑ)

Η φιλοδοξία μου είναι να μεταλαμπαδεύσω την πλούσια εμπειρία μου σε νέους ανθρώπους και να τους στηρίξω στην εξέλιξη της καριέρας τους. Οι πιο σκληρές διαπραγματεύσεις από όλες είναι αυτές με τα δύο παιδιά μου και όπως πάντα, με δυσκολεύουν αλλά ταυτόχρονα τις απολαμβάνω αφάνταστα

Μου αρέσουν οι βόλτες με φίλους, τα ψώνια, η πεζοπορία, το ποδήλατο και πάνω απ΄όλα η αλληλεπίδραση με ανθρώπους.

 

Asset 3 (1)

Ενδιαφέρεστε για άλλη χώρα;

Ψάχνετε για μία λύση σε πολλά κράτη;