ΔΩΣΤΕ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ

Πόσο ικανά διαπραγματεύονται τα στελέχη σας; Ποιος ξεχωρίζει για τις ικανότητες του να πετυχαίνει καλές συμφωνίες και να προετοιμάζει σωστά το έδαφος σε περιπτώσεις συγκρούσεων συμφερόντων; Όταν υπάρχουν δυσκολίες πως τις επιλύετε; Έχετε τη σωστή ομάδα, την κατάλληλη στρατηγική και προετοιμασία; Γνωρίζετε ποια δομή πρέπει να έχει η στρατηγική σας; Έχετε την κατάλληλη τεχνογνωσία; Και, τελικά, πόσο κερδισμένοι καταφέρνετε να βγαίνετε από κάθε συμφωνία ή διαπραγμάτευση;

Η έμπειρη ομάδα της Scotwork θα σας δώσει τις απαντήσεις και τις κατάλληλες συμβουλές για να χειριστείτε και τις πιο δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις και να αποκτήσετε διαπραγματευτική υπεροχή.

Μέσα από διαδραστικές ασκήσεις προσομοίωσης σε πραγματικές συνθήκες θα αναλύσουμε διάφορες περιπτώσεις διαπραγματεύσεων (συλλογικές, ατομικές, επιχειρησιακές, εμπορικές, αγοραπωλησίες, συμφωνίες όρων συνεργασίας κ.ο.κ.) και θα μάθουμε να προετοιμαζόμαστε σωστά πριν εισέλθουμε στο διάλογο, να διαμορφώνουμε την κατάλληλη στρατηγική και να επιλέγουμε τα πιο ισχυρά επιχειρήματά μας. Παράλληλα θα μάθουμε να ορίζουμε τους στόχους μας και να εκτιμούμε με ακρίβεια τα περιθώρια του αντιπάλου μας. Όλα αυτά με τη βοήθεια των κατάλληλων τεχνικών και πρακτικών που θα μας δώσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα να γνωρίζουμε σε κάθε σημείο της διαδικασίας πότε χρειάζεται να πιέσουμε και πότε να υπαναχωρήσουμε. Αποκτώντας έτσι διαπραγματευτική υπεροχή, τα στελέχη σας θα φέρουν το μέγιστο αποτέλεσμα στην επιχείρησή σας και καθαρή απόδοση ίση με 13.18 του ποσού που επενδύσατε για την επιμόρφωση τους.

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Πόσο αποτελεσματικά διαπραγματεύεστε; Βρίσκεστε πάνω ή κάτω από τον μέσο όρο του κλάδου σας; Πού τα πηγαίνετε αρκετά καλά και πού μπορείτε να βελτιωθείτε; Τα διαγνωστικά μας εργαλεία μπορούν να σας δείξουν σε ποιο επίπεδο βρίσκεστε και να εντοπίσουν τις περιοχές που χρειάζεται να βελτιστοποιήσετε τις επιδόσεις σας.

Κάνετε το τεστ μας

Μάθετε εάν οι άνθρωποί σας έχουν τις κατάλληλες γνώσεις για να είναι αποτελεσματικοί διαπραγματευτές. Το Εργαλείο Μέτρησης Διαπραγματευτικής Ικανότητας περιλαμβάνει 75 ερωτήσεις με τις οποίες συλλέγουμε δεδομένα από όλο το εύρος της επιχείρησής σας για να μετρήσουμε την αποτελεσματικότητά σας. Η τελική αναφορά περιγράφει αναλυτικά τις ανάγκες και τις ελλείψεις σας, τα προτερήματα και τις αδυναμίες σας. Έτσι, μαθαίνετε:  

  • Πόσο αποτελεσματικά ξέρουν να διαπραγματεύονται οι άνθρωποί σας
  • Σε ποια σημεία χρειάζεστε επιμόρφωση και περαιτέρω βελτίωση  
  • Τι πληροφορίες πρέπει να δώσετε, σε ποιο χρόνο, με ποια σειρά
  • Πως θα δομήσετε τα επιχειρήματά σας
  • Τι απόδοση μπορεί να έχει η επένδυσή σας

Αποκτήστε Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα! 

Σας ενδιαφέρει να έχετε υπεροχή έναντι του αντιπάλου σας; Μετά την ανάλυση των δεδομένων που συλλέγουμε από το τεστ, προχωρούμε σε σύγκριση των αποτελεσμάτων με επιχειρήσεις αντίστοιχου μεγέθους, κλάδου και γεωγραφικής κάλυψης. Έτσι μαθαίνετε σε ποια σημεία έχετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και που υστερείτε. Εντοπίζετε σε ποια σημεία ξεπερνάτε τους ανταγωνιστές σας και πού χρειάζεται να προετοιμαστείτε καλύτερα. Πιο σημαντικό, αντιλαμβάνεστε ότι κάθε διαπραγμάτευση έχει συγκεκριμένους κανόνες και τεχνικές και μέσα από τη σωστή δομή μπορείτε να πετύχετε τα μέγιστα αποτελέσματα και να γίνετε πιο ανταγωνιστικοί. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα

ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ (COACHING)

Κάποιες διαπραγματεύσεις αποδεικνύονται πολύ απαιτητικές ακόμη και για τους καλύτερους διαπραγματευτές σας. Οι σύμβουλοί μας είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν. Γινόμαστε μέρος της ομάδας σας. Καθοδηγούμε τους διαπραγματευτές σας σε κάθε βήμα της διαδικασίας, δοκιμάζουμε σενάρια, προετοιμάζουμε προτάσεις και σας καθοδηγούμε από την αρχή έως το τέλος.

Αποκτήσετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα 

Είτε διαπραγματεύεστε μία μεγάλη σύμβαση, είτε μία διεθνή συμφωνία, είτε ξεκινάτε μία συλλογική διαπραγμάτευση (μεταξύ διοίκησης και σωματείων), η Scotwork δίνει στους ανθρώπους σας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Οι σύμβουλοί μας σας μεταφέρουν τη βαθιά γνώση και εμπειρία τους και σας βοηθούν στον χειρισμό ακόμα και της πιο δύσκολης κατάστασης. Καθοδηγούν τους διαπραγματευτές σας, εάν χρειαστεί προσαρμόζουν το τρόπο σκέψης και την οπτική τους και μεταμορφώνουν τη διαπραγματευτική τους ικανότητα. Έτσι μία κρίσιμη διαπραγμάτευση μπορεί να μετατραπεί σε μία εξαιρετική ευκαιρία για την επιχείρησή σας. Για να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε μαζί μας. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Η διαπραγμάτευση τελείωσε και η ένταση έχει υποχωρήσει. Έχει έρθει η ώρα της αποτίμησης και του ρεαλισμού. Πετύχατε την καλύτερη δυνατή συμφωνία; Μήπως παραχωρήσατε πάρα πολλά; Υπήρχαν και άλλα πράγματα που μπορούσατε να κερδίσετε; Μαζί θα αξιολογήσουμε σε ποια σημεία τα πήγατε καλά και που χάσατε ευκαιρίες κατά τη διαπραγμάτευση. Έτσι θα σας βοηθήσουμε να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα την επόμενη φορά.

 

Μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξουν κάποια αποτελέσματα, αλλά η αξιολόγηση της επίδοσής σας και η εξαγωγή των κατάλληλων συμπερασμάτων, θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας την επόμενη φορά. H Scotwork σας δίνει ανεξάρτητη και τεκμηριωμένη εικόνα για ό,τι συνέβη κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Αναλύοντας εκ των υστέρων αυτά που συνέβησαν, ανά φάση, εντοπίζουμε τι πήγε καλά και τι θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Επισημαίνουμε χαμένες ευκαιρίες και υποδεικνύουμε τα σημεία στα οποία μικρές παρεμβάσεις θα μπορούσαν να έχουν φέρει θεαματικά αποτελέσματα. Υποδεικνύουμε πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε τους χειρισμούς, τις τεχνικές και τις δεξιότητές σας. Δίνουμε στους ανθρώπους σας τη γνώση και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα

"Το πρόγραμμα της Scotwork πρόσθεσε το στοιχείο της δομημένης γνώσης στην υπάρχουσα εμπειρία μου. Μου έδωσε άμεσα εφαρμόσιμες τεχνικές και δεξιότητες που μπόρεσα να χρησιμοποιήσω την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του προγράμματος. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα της Scotwork σε κάθε επαγγελματία που θέλει να αναβαθμίσει τις επιδόσεις τους σε απαιτητικές διαπραγματευτικές περιστάσεις."

Γιώργος Ευσταθίου
Hyundai Brand Manager, Βελμάρ - Όμιλος Βασιλάκη

Το πιο πρόσφατο Blog:

Φάρμακο: Παράγοντες που εξασφαλίζουν την ομαλή και παραγωγική εξέλιξη της διαπραγμάτευσης τιμών

Δομή και τεχνικές των διαπραγματεύσεων από τον Γιάννη Δημαράκη, Managing Partner Scotwork Hellas

Το πιο πρόσφατο Tweet:

Scotwork Hellas E.E.
Ζεφύρου 56,
Παλαιό Φάληρο
17564
Ελλάδα
+30 210 6234386
info.gr@scotwork.com
Παρακολουθήστε μας
Scotwork CPD 2020
award 1.jpg
award 2.jpg