ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Ο κάθε ένας μας φέρει χρόνια διαπραγματευτικής εμπειρίας. Προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους. Απολαμβάνουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζουν οι διαπραγματεύσεις. Αποστολή μας είναι να βοηθάμε τους πελάτες μας να γίνουν εξαιρετικοί διαπραγματευτές.

Γιάννης Δημαράκης

Managing Partner

Η επαγγελματική μου εμπειρία σχετίζεται με τα operations και τα logistics στους κλάδους της ναυτιλίας και των καταναλωτικών προϊόντων. Το 1997 η εταιρία στην οποία εργαζόμουν με έστειλε σε (αυτό που θεωρούσα) ένα βαρετό σεμινάριο στη Βρετανία. Εκείνο το τριήμερο έμελλε να διαμορφώσει τον τρόπο που σκέφτομαι και συναναστρέφομαι με τους συνεργάτες, τους πελάτες, τους προμηθευτές, τους φίλους, την οικογένεια και τους ανθρώπους που γνωρίζω καθημερινά. Το 2006 ίδρυσα το ελληνικό γραφείο της Scotwork. Από τότε, έχω εργαστεί σε εκπαιδευτικά και συμβουλευτικά έργα, κυρίως στους κλάδους των τραπεζών, των φαρμακευτικών εταιριών, του λιανεμπορίου, των καταναλωτικών προϊόντων, των υπηρεσιών και της ενέργειας. Το 2008 ίδρυσα το γραφείο της Scotwork στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο είμαι συνέταιρος μέχρι και σήμερα. Από το 2011, είμαι μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της αμερικανικής Scotwork Inc.
Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την ελληνική ομάδα της Scotwork, η οποία έχει φέρει τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως, σε ό,τι αφορά τον αριθμό προγραμμάτων διαπραγματεύσεων. Το 2016 εκδόθηκε το πρώτο (και μάλλον τελευταίο) μου βιβλίο με τίτλο «Το ναυάγιο της ελληνικής διαπραγμάτευσης. Ιανουάριος – Ιούλιος 2015», με προφανές περιεχόμενο. Μου αρέσουν πολύ τα μακρινά ναυτικά ταξίδια με ο,τιδήποτε επιπλέει. Έχω επισκεφτεί πάνω από 45 χώρες και αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστώ με πολλές διαφορετικές κουλτούρες σε ποικίλα περιβάλλοντα. Α... ξέχασα να σας ενημερώσω ότι πριν από κάποιες δεκαετίες σπούδασα οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Essex (B.A. Hons) και επιχειρησιακή έρευνα στο πανεπιστήμιο του Warwick (M.Sc.), όλα αυτά στη Βρετανία.

Παναγιώτης Παπανδρέου

Senior Consultant

Εντάχθηκα στη Scotwork από το 2006 με την έναρξη της λειτουργίας της στην Ελλάδα, μετά από μία επιτυχή καριέρα 33 ετών στο Πολεμικό Ναυτικό όπου και αναχώρησα με τον βαθμό του Υποναυάρχου. Έχοντας συμμετάσχει σε μεγάλα και σύνθετα έργα υψηλής αξίας ως σύμβουλος διαπραγματεύσεων , έχω αποκτήσει μεγάλη διαπραγματευτική εμπειρία τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Ως σύμβουλος της Scotwork έχω εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό Στελεχών, Διευθυντών και Προϊσταμένων ηγετικών πολυεθνικών και ελληνικών εταιριών στο κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων τροφίμων και ποτών, τραπεζών, τηλεπικοινωνιών , φαρμακευτικών και πολλές άλλες. Ένας από τους στόχους μου είναι να ενθαρρύνω τους συμμετέχοντες στα προγράμματά μας να μοιραστούν δύσκολες διαπραγματευτικές εμπειρίες και να τους δείξω πώς η προσέγγιση της Scotwork μπορεί να τους ανοίξει πόρτες σε καινοτόμες στρατηγικές που μπορούν να τους οδηγήσουν στην επιτυχία. Μου αρέσει να παίζω κιθάρα και να τραγουδώ με τους φίλους μου για την ψυχαγωγία μας, γιατί η ζωή δυστυχώς είναι μικρή. Ζω στην Αθήνα αλλά είμαι ερωτευμένος με τα Χανιά όπου σε κάθε ευκαιρία πηγαίνω στο εξοχικό μου ελπίζοντας στο μέλλον να ρίξω εκεί μόνιμα την άγκυρά μου.

Απόστολος Κορλός

Associate Tutor - Administrator

Σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. Δούλεψα αρκετά χρόνια σαν ελεύθερος επαγγελματίας σε δημόσια και ιδιωτικά έργα. Παράλληλα απέκτησα ένα ΜΒΑ από το Kingston University. Το πάθος μου, είναι η εκπαίδευση και ασχολούμαι μαζί της πολλά χρόνια και σαν εισηγητής, εκπαιδεύοντας στελέχη επιχειρήσεων σε ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, αλλά και σαν υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στη Scotwork είμαι αφενός υπεύθυνος για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων και αφετέρου πιστοποιημένος εισηγητής σε δεξιότητες διαπραγμάτευσης. Δουλεύω και ζω στην Αθήνα, έχω τρείς γιούς και μ’ αρέσει το τρέξιμο. Ο τερματισμός στα 42.195 χλμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας αποτέλεσε το τελευταίο μου δρομικό επίτευγμα!

Άκης Μακρόπουλος

Senior Consultant

Συνεργάζομαι με την Scotwork από το 2008, βοηθώντας με επιτυχία τους πελάτες μου από όλους τους κλάδους να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις διαπραγματευτικές τους επιδόσεις.

Απόφοιτος της Οικονομικής και Τεχνικής Σχολής του RWTH Άαχεν στην Γερμανία, εργάστηκα, μεταξύ άλλων, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Βρυξέλλες) και επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ως στέλεχος διοίκησης στον τομέα των προμηθειών και διαχείρισης συμβάσεων σε κάποια από τα σημαντικότερα έργα υποδομής της χώρας, όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καθώς και ως Διευθυντής Συμβάσεων στην Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής.

Η ευκαιρία να ζήσω και να εργαστώ στην Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, μου επιτρέπει σήμερα να προσαρμόζομαι με ευκολία σε διαφορετικές νοοτροπίες και να προσφέρω τις υπηρεσίες στους πελάτες μου σε διαφορετικές χώρες και γλώσσες (ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά).

Εκτός από την δουλειά μου, απολαμβάνω τις καλές στιγμές με φίλους, το καλό φαγητό, τα ταξίδια και ότι έχει να κάνει με την θάλασσα.

Αλέκα Σκούρα

Senior Consultant

Η γνωριμία μου με την Scotwork ξεκίνησε το 2007, όταν από τη θέση του πελάτη αναζητούσα ένα διαδραστικό και ξεχωριστό πρόγραμμα διαπραγματεύσεων για τα ανώτατα και ανώτερα στελέχη του οργανισμού, όπου ήμουν επικεφαλής της εκπαίδευσης. Στις αρχές του 2015 η σχέση μου με την Scotwork έγινε πιο ουσιαστική καθώς έγινα μέλος της ομάδας της Scotwork στην Ελλάδα.

Ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου στην Achieve Global, ως σύμβουλος εκπαίδευσης και στη συνέχεια ανέλαβα στελεχιακές θέσεις στην Eurobank EFG. Τα τελευταία χρόνια και έως τον Ιούνιο του 2014, είχα την ευθύνη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης & Διοίκησης της Απόδοσης για τον όμιλο Eurobank.

Διαθέτω πάνω από 27 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και την Ανάπτυξη Εισηγητών, ενώ μέσα στα χρόνια έχω εκπαιδεύσει πάνω από 11.000 στελέχη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είμαι απόφοιτος του New York University (BA, 1981) και πιστοποιημένη σύμβουλος της Scotwork & της Achieve Global σε διάφορα αντικείμενα όπως Διαπραγματεύσεις, Πωλήσεις, Εξυπηρέτηση πελατών, Διαχείριση Σχέσεων (Relationship management), Coaching, κλπ.

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, η μαγειρική και το κολύμπι.

Το πιο πρόσφατο Blog:

Did I just agree with Donald Trump?

Should foreign aid be traded for domestic support? Just before Christmas, when almost every member of the United Nations voted in favour of a resolution condemning the US decision to recognise Jerusalem as the capital of Israel and to move its embassy there, President Trump retaliated: ’We’ll save a lot. We don’t care. But this isn’t like it used to be where they could vote against you and then you pay them hundreds of millions of dollars. We’re not going to be taken advantage of any longer’. On...

Το πιο πρόσφατο Tweet:

Scotwork Hellas E.E.
Αγίου Αλεξάνδρου 5,
Παλαιό Φάληρο
17561
Ελλάδα
+30 210 6234386
info.gr@scotwork.com
Παρακολουθήστε μας
cpd.png
voty2016_sign_gold.png