5 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για προετοιμασία

Ακόμα και αν είναι μόνο 10 λεπτά στο διάστημα ενός διαλλείματος για τηλέφωνα, είναι καλύτερο από το τίποτα.

2. Σκεφτείτε την ατζέντα της διαπραγμάτευσης

Ποια είναι τα θέματα προς διαπραγμάτευση; Η προετοιμασία μιας ατζέντας πριν από τη συνάντηση μπορεί να αποβεί καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα της προετοιμασίας αμφότερων των πλευρών.

3. Εάν πρόκειται να διαπραγματευτείτε συγκεκριμένη τιμή, πάρτε μαζί σας μια ομάδα

Η ομάδα θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα και να έχει προκαθορίσει συγκεκριμένους ρόλους για το κάθε μέλος. Με μια καλά εκπαιδευμένη ομάδα θα ξεκινήσετε την σύσκεψή σας σε πλεονεκτική θέση.

4. Προβάρετε την απάντησή σας

Σκεφτείτε με την ομάδα σας πώς θα χειριστείτε τα διάφορα «τρικ» που μπορεί να χρησιμοποιήσει η άλλη πλευρά. Αναπτύξετε τρόπους χειρισμού για τις υποθετικές προτάσεις "τι θα γίνει" για το πως η άλλη πλευρά μπορεί να χειριστεί την ατζέντα της.

5. Εξετάστε τυχόν αμφιλεγόμενα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν με τους εταίρους

Βεβαιωθείτε ότι έχετε την εξουσία και την υποστήριξη για να λάβετε οποιεσδήποτε σκληρές αποφάσεις μπορεί να χρειαστεί να πάρετε.

Το πιο πρόσφατο Blog:

Οι εταιρείες δίνουν γνώση στη διαπραγματευτική διαδικασία

Διαβάστε αναλυτικότερα την επίκαιρη συνέντευξη του Γιάννη Δημαράκη, Managing Partner, Scotwork Hellas στον δημοσιογράφο Γιώργο Σακκά (Ναυτεμπορική). Μπορεί η επιτροπή διαπραγμάτευσης να έχει «παγώσει» τις δραστηριότητες της αυτή την περίοδο, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή εξελίξεων από την νέα Κυβέρνηση, ωστόσο το σύνολο σχεδόν των φαρμακευτικών εταιρειών στο άμεσο μέλλον θα «αναγκαστεί» να συνδιαλλαγεί μαζί της, προκειμένου να λάβει τιμές για τα σκευάσματά της και δη τα νέας κυκλοφορίας. Ο κ. Γιάννης Δημαράκης, εκπρόσωπος της πολυεθνικής Scotwork, της μεγαλύτερης εταιρείας που παρέχει συμβουλές και υπηρεσίες κατάρτισης γύρω από το αντικείμενο αυτό σε στελέχη μεγάλων οργανισμών, καταγράφει τα σημεία-κλειδιά μιας διαπραγμάτευσης.

Το πιο πρόσφατο Tweet:

Scotwork Hellas E.E.
Ζεφύρου 56,
Παλαιό Φάληρο
17564
Ελλάδα
+30 210 6234386
info.gr@scotwork.com
Παρακολουθήστε μας
cpd.png
voty2016_sign_gold.png