10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

1. Τι πρέπει να μοιραστώ;

Η γνώση είναι δύναμη, αλλά μόνο όταν χρησιμοποιείται. Ποιες πληροφορίες θα πρέπει να μοιραστώ, πότε και γιατί;

2. Ποιος ξεκινάει πρώτος;

Εάν τους αφήσω την άλλη πλευρά να προτείνει πρώτη, μπορεί να μου προσφέρει περισσότερα από όσα περίμενα, αλλά τι γίνεται αν είναι λιγότερα, πολύ λιγότερα.

3. Σε ποιο σημείο πρέπει να ρίξω την πρότασή μου;

Αν ζητήσω το μάξιμουμ, θα έχω αρκετό χώρο για να διαπραγματευτώ και θα μπορούσα να σταθμίσω τις προσδοκίες της άλλης πλευράς σε σχέση με το που μπορεί να κλείσει η συμφωνία, αλλά τι θα συμβεί αν αποδειχτεί ότι η πρότασή μου δεν είναι καθόλου ρεαλιστική; Μπορεί να την απορρίψουν;

4. Μπορώ να αλλάξω γνώμη;

Εάν η στρατηγική μου δεν λειτουργεί ή οι στόχοι μου δεν είναι ρεαλιστικοί μπορώ να τους αλλάξω ή να τις προσαρμόσω; Αν το κάνω, μήπως η άλλη πλευρά το δει ως ένδειξη αδυναμίας και αρχίσει να με πιέζει.

5. Χάνοντας ένα επιχείρημα

Αν η άλλη πλευρά έχει κερδίσει ένα επιχείρημα, αξίζει να προσπαθήσω να το ανατρέψω πάση θυσία ή πρέπει να αποδεχθώ το επιχείρημα και να κάνω μια παραχώρηση;

6. Υποθέσεις

Αν δεν γνωρίζω κάτι, είναι σωστό να κάνω υποθέσεις ή μήπως κάνω λάθος υποθέσεις; Αλλά αν δεν το κάνω μήπως δεν καταφέρω ποτέ να πάρω μια απόφαση.

7. Ζητώ αυτό που θέλω;

Αν το κάνω, ίσως να μην μου το παραχωρήσουν, αλλά αν δεν το κάνω, θα πρέπει να μαντέψουν.

8. Πρέπει να τους δώσω αυτό που θέλουν;

Εάν το κάνω, ίσως να μην μου δώσει η άλλη πλευρά αυτό που θέλω αλλά αν δεν το κάνω τότε γιατί να μου δώσει αυτό που θέλω.

9. Πότε σταματάω;

Αν πάω μπω νωρίς ίσως να χάσω μια ευκαιρία, αν φύγω πολύ αργά, θα διακινδυνεύσω να σπάσω τη συμφωνία και να χρειαστεί να ξεκινήσω από την αρχή.

10. Πρέπει να απειλήσω με κυρώσεις;

Εάν το κάνω, μπορεί να ανεβάσω τη θερμοκρασία αποσταθεροποιώντας τη διαπραγμάτευση, αν δεν το κάνω, θα χάσω την εξουσία.

Το πιο πρόσφατο Blog:

Οι εταιρείες δίνουν γνώση στη διαπραγματευτική διαδικασία

Διαβάστε αναλυτικότερα την επίκαιρη συνέντευξη του Γιάννη Δημαράκη, Managing Partner, Scotwork Hellas στον δημοσιογράφο Γιώργο Σακκά (Ναυτεμπορική). Μπορεί η επιτροπή διαπραγμάτευσης να έχει «παγώσει» τις δραστηριότητες της αυτή την περίοδο, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή εξελίξεων από την νέα Κυβέρνηση, ωστόσο το σύνολο σχεδόν των φαρμακευτικών εταιρειών στο άμεσο μέλλον θα «αναγκαστεί» να συνδιαλλαγεί μαζί της, προκειμένου να λάβει τιμές για τα σκευάσματά της και δη τα νέας κυκλοφορίας. Ο κ. Γιάννης Δημαράκης, εκπρόσωπος της πολυεθνικής Scotwork, της μεγαλύτερης εταιρείας που παρέχει συμβουλές και υπηρεσίες κατάρτισης γύρω από το αντικείμενο αυτό σε στελέχη μεγάλων οργανισμών, καταγράφει τα σημεία-κλειδιά μιας διαπραγμάτευσης.

Το πιο πρόσφατο Tweet:

Scotwork Hellas E.E.
Ζεφύρου 56,
Παλαιό Φάληρο
17564
Ελλάδα
+30 210 6234386
info.gr@scotwork.com
Παρακολουθήστε μας
cpd.png
voty2016_sign_gold.png